top of page
Vipera

Borba plavuše i sistema

Zapravo bi bilo jezično ispravno reći protiv sistema, ali je to uzaludan posao, pa onda kažem i.

Zašto bih se borila sa sistemom. Pa jer sam uspjela, kao prava plavuša, izgubiti potvrdu o cjepljenju koju sam dobila kad sam se cijepila. A, jel'te, Hercegovki je važnija potvrda od samog čina.

I sad kreće šou.

Odmah nakon konstatacije da nema potvrde, zovem svoju doktoricu OM, da im da kopiju, jer, kao informatičarka sa stažom, kontam, ako je u sustavu, a jeste, nije problem doći do kopije. Jes da nije.

Nema problema pošalje mi sestra neki dokument koji je skinula s tog nekog sustava, ali to nije potvrda o cijepljenju, nego narudžba za drugi termin. Nazovem je i kažem da to nije to. Nakon nekoliko pokušaja nečega, ja čujem samo kliketanje tipkovnice, kaže da je samo to što ona može dobit.

Kako stižu redovne obaveze sve ovo odlazi u pozadinu da nazad tri dana, kad odlučujem da moram doći do potvrde. I kreće šou.

Spojim se na e-građani, portal zdravlje. Tamo imam evidentiran posjet lijećnici OM i da je obavljena aktivnost cijepljenja, kojim ne piše. Nema mogućnosti printanja potvrde.

U narudžbama imam zakazan termin drugog cijepljenja, i to se može printati i to je ono što mi je doktorica poslala. Kako je krenulo, skinem to u pdf na disk. Pokazati će se srećom.

Dan Prvi

Zovem, ponovo, doktoricu, sve ispočetka o kopiji potvrde.

Ona nije dobila obavijest o cijepljenu, a trebala je, da to upiše u karton. Provjeravam za supruga, nije ni za njega dobila tu slavnu obavijest, To znači u kartonima nema podatka o cijepljenju, koji tamo mora biti.

Upućuje me na nekakav bijeli telefon 08007229. tamo me otkantaju, oni rade samo na narudžbama. i daju mi broj HZZO, oni bi tamo nešto mogli znati.

Nazovem tamo. odmah me operu da covid putovnica tek ide od 1.6. i kud žurim. Onda se ja pak nervozno izrazim da hoću kopiju potvrde koju sam izgubila i ništa drugo. E za to nema pojma i vraća me mojoj doktorici. Sestra nešto opet pokušava, ali ništa. Daje mi neke brojeve njihovog help deska.

Dan drugi

Kćer ide na cijepljenje na Velesajam, i zamolim je da usput , ako bude prilike pita njih da mi ispišu kopiju potvrde. Tamo sigurno imaju podatak. I zaista, ona zamoli doktoricu, pa dođe neka mlađa, vještija kompjuterima, i nađu oni mene da sam se cijepila i kad i s čim. Kad krene printat, u ispisu podaci da sam cijepljena taj dan s cjepivom koji se koristi tj dan. Ništa, kćer to uzme, a doktorica pripomene da bi to moglo poništiti prethodni upis. Nije sigurna, ali.

Uglavnom slijepa ulica.


Slučajno naletim na TW na neku liniju o problemu s terminima cijepljenja i frajer napiše broj za naručivanje i pomoć za građana ZG, a zapravo broj Štampara.


Dan treći

Nazovem njih, čovjek mi da broj Štampara. Nazovem i njih, ljubazno mi pojasni lik da je najbolje da dođem do njih, jer ih telefonom neću dobit nikad.

Lijepo odem tamo, vrlo ljubazno me primi na info pultu. Pojasnim cijelu vratolomiju, pa službenica ode po nekog da mi pomogne. U međuvremenu, dok čekam, gdin suprug, koji je prethodno prigovarao kao samto izgubila, javlja da ni on ne može naći potvrdu, pa da pitam i za njegovu.

Najvažniji podatak je MBO broj sa zdravstvene knjižice.

Uglavnom, nađe doktorica da je on cijepljen u sustavu ecijepih, a li kod mene je status storno. Uputi me natrag mojoj doktorici, jer ona može editirat taj zapis.

Sad od kud storno?

Gledam na portal zdravlje i skontam. To je od onog raspitivanja moje kćeri na ZV. na portalu zdravlje je to raspitivanje zapisano kao nova posjeta liječniku OM. Što zapravo znači da je činom čitanja podataka iz baze i pokušaju njihovog ispisa, pogažen prethodni podatak u bazi.

E tu me je već primila lagana panika. Jer je jednako tako pogažen podatak o vrsti cjepiva i terminu drugog cijepljenja i naravno kojim cjepivom. Mislim, wtf, pa žena je samo čitala. ali ne, nema samo čitanja, odmah se i mijenja. U 20g u informatici, ovako što nisam srela. A svašta sam vidjela, uključivo i relacijsku bazu bez relacija.

javljam se doktorici, sve joj pojašnjavam, i ona na kraju editira zapis, uz moju službenu izjavu pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću da sam cijepljenja.

Rezultat je da imam potvrdu o cijepljenju i dva termina za drugo cijepljenje. Oba u isto vrijeme, ali jedan na ZV a drugi kod Doktorice.

Dakle ovakvo smeće od informacijskih aplikacija, jer teško je to nazvati sustavom, nisam nikad vidjela.

Al neka e para vrti.

90 views7 comments

Recent Posts

See All

7 Comments


srbin
srbin
Jun 03, 2021

Bilježnica Robija K.: Špiro i Frane

Viktor Ivančić31/05/2021 31/05/2021


Onaj barba Špiro iz pandurije je provirijo kroz ponistru od tatinog škodilaka i rekao je: „Oćetel mi pokazat testove na koronu?“ Mi obitelj smo baš bili išli da ćemo se iskrcat sa škodilakom iz trajekta. Mi smo sa trajektom pičili kod mog dida na Šoltu. Dok smo pičili sa trajektom ja sam na zadnjem sicu ponavljao gradivo iz vjeronauka. Ja sam mamu pitao: „Mamac, kako se zvala Isusova žena?“ Mama je rekla: „Isus nije ima ženu, malac! Nego dvanest istospolnih partnera!“ Tata se keserijo: „Tek posli je od elđibiti zajednice nastala vjerska zajednica! Bereš, malac?“ Samo prije iskrcavala iz trajekta je kod škodilaka napečijo se murac Špiro i tražijo je testove na…


Like

srbin
srbin
May 28, 2021

Vipera

May 17

3 min read

Borba plavuše i sistema


nista ne javljas kakav je skor...pobedjujes li sestro draga il treba pomoc....

Like

srbin
srbin
May 19, 2021

Vipera

2 days ago

3 min read

Borba plavuše i sistema


samo ostro i otrovno sestro...ujedaj i ne stedi otrova....banda je to banditska...i to software sko smece...pa to nije ni napisano da sluzi svrsi nego da se maznu pare….kao da nekoga interesuje sto se ne moze ostampati papir…baze podataka …pretrage …idi begaj…kao da gledam bilo je nekako ovako….

mogli bi da napravimo nesto para na brzaka…imam semu....napisemo ponudu za taj neki kako se zove software..aplikacija ..kuracpalac….onda preko sime dobijemo tender …simi damo njegov deo…onda nadjemo tamo neke nadobudne klince koji bi hteli da u biografiji za posao imaju pisanje tog nekog soft.... sta li je vec…pa im platimo nesto sice …ostatak lepo podelimo i mirna backa…jesu li dobili software za…


Like

c-himbenik
c-himbenik
May 18, 2021

..pitanje za informatičare


..imam nekih web stranica kaj su napravljene u wordpressu, a sada mi se nudi mogućnost napraviti u cs cartu


..na stranicama je instaliran neki kao shop, ali nije to primarno.. ovaj sa cs cart-om mi se čini jednostavniji da sam uređujem tekstove, slike i slično od wordpressa (to mi je dosta bitno!).. ali moja je skepsa, dali ima dovoljno ljudi koji delaju sa ti cs cartom, ako se slučajno nekaj zakomplicira ili ako želim promjeniti firmu koja mi dela web.. mislim ako promjenim, dali je onda komplicirano naći nekoga ko to zna delati, i tako to... koje su moguće cake i komplikacije


..kaj vi kažete

Like
@kockasti
@kockasti
May 18, 2021
Replying to

Kažem da ti trebaš nekog web dizajnera ili web programera.

Ne znam o ništa tom cs cart-u.

Like

Vipera
May 17, 2021

Greška jarane, greška. Nisi smio postaviti pitanje drugog cijepljenja. Ja sam prebolila i unutar 6 mj cijepljena prvi put. I.po sadašnjim gatanjima to je ok. Ali samo za naš stožer. Nisam čula da itko drugi, mislim dtuge države prihvaćaju taj kriteriji, a ja gatanjima i onako ne vjerujem, pa ću lijepo doći na drugo cijepljenje, samo ću odlučiti gdje. Ta shema s preboljelim, cijepljenim je shema da si poprave statistiku pred izbore. Moja doktorica mi je predložila da otkaže drugi termin, pa sam jd zamolila, obzirom kako mijenjaju mišljenja,to ne radi. Lako je odustati ako bude potrebe. Tako i ja i svi moji imamo i drugi termin. Jbg. Hercegovina u krvi.

Like
bottom of page